Flip Your Standard
Abbot Kinney's

Deze drie influencers eten plantaardig en voelen zich beter dan ooit

Klakkeloos eten wat de rest eet? Of zelf nadenken en je keuzes aanpassen? Hoe bewust ben jij bezig?

We vroegen het drie toppers. Tatjana Almuli is journalist, auteur en fotograaf. Ze eet grotendeels plantaardig en dat bevalt heel goed. Jason Tjon Affo is als foodfotograaf en receptontwikkelaar dagelijks met plantaardig eten bezig. Dat was zes jaar geleden wel anders. En Teske de Schepper is zangeres, auteur en youtuber. Sinds drie jaar eet ze plantaardig. Vegetariër was ze toch al, dus het was een kleine stap.

Flip the standard
Waarom gingen zij plantaardig eten? Jason: ‘Mijn lichaam schreeuwde om verandering en dus besloot ik het roer om te gooien. Ik ging van alles eten naar een volledig plantaardig dieet. Echt een ommekeer. Sindsdien voel ik me zoveel beter en energieker.’ Bij Teske ging het anders: ‘Toen ik de film Okja zag, was ik zo van slag dat ik besloot te stoppen met het eten van dierlijke producten. Ook de documentaire Earthlings opende mijn ogen. Het werd me ineens heel duidelijk wat we de wereld – zowel de dieren als het klimaat – aandoen. Ik ben toen door een periode gegaan waarin ik afscheid nam van dingen die ik graag at. Want hoe lekker ze ook waren, ze pasten niet meer bij mijn blik op de wereld.’ Ook Tatjana realiseerde zich dat ze het heel egoïstisch vond om maar door te blijven gaan met oude gewoontes, zoals het eten van vlees of ons zuivelgebruik. 'Het verpest onze planeet. Dat was het moment dat ik dacht: flip the standard.'

De communicatiemiddelen

Bovenstaande campagne liep in september 2020.  Het is naast print ook ingezet op onze social media kanalen. Denk hierbij aan Facebook, Instagram en Youtube. Deze posts waren stuk voor stuk gekoppeld aan een advertorial op AndC.tv.

Media